Inici Dia Puntual El Mercat de Segona Mà i d’Intercanvi es farà el 29 de...

El Mercat de Segona Mà i d’Intercanvi es farà el 29 de novembre

Enguany hi haurà un espai destinat exclusivament al material esportiu.

411
0

La 14a edició del Mercat de Segona Mà i d’Intercanvi, organitzada per l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, canvia de dates. Si fins ara el darrer mercat de l’any es feia durant el mes de desembre, en aquesta ocasió s’ha escollit el 29 de novembre per tal de coincidir amb la Setmana Europea de Prevenció de Residus.

La celebració d’aquest esdeveniment resulta novament tot un èxit de convocatòria, tant pel que fa als paradistes com pel nombrós públic que el visita. En aquesta edició les sol·licituds per obtenir una de les 340 parades que hi haurà al Mercat han tornat a superar l’oferta, i ha calgut crear una llista d’espera per si es produeixen cancel·lacions de darrera hora. A més, també s’han incrementat la presència d’entitats i projectes ciutadans que promouen accions en benefici del medi ambient i la sostenibilitat, com ECOL3VNG, el Banc del Temps o L’Espai d’Emprenedoria Sostenible, adreçada a les escoles de la ciutat.

Una altra diferència al respecte de la darrera edició és el retorn de les parades a la rambla de Sant Jordi, després que al juny s’ocupés excepcionalment l’espai del parc de Baix a mar, amb motiu de la celebració de la fira BlauVerd.

La gran novetat d’aquesta 14a edició és l’Espai de segona mà i d’intercanvi de material esportiu. Una proposta que neix de l’acció de neteja del litoral vilanoví “Juanita’s fem dissabte”, en la que hi van participar les regidories de Medi Ambient i Esports de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, el Consorci dels Colls Miralpeix i Decathlon, i que està pensada per aquelles persones tenen material esportiu de qualitat per veure o intercanviar i que no els val la pena agafar una taula. En aquest espai, personal de Decathlon rebrà el material, en supervisarà la qualitat i l’etiquetarà degudament per ser posat a la venda. Al final del matí, si el producte no ha tingut sortida, el propietari se’l podrà endur o bé fer-ne donació a una entitat benèfica.

D’altra banda, com cada any, el recinte del mercat disposarà d’altres elements relacionats amb la cura del medi ambient i les bones pràctiques en el reciclatge i la gestió dels residus. Així, hi tornarà haver l’espai ECOKIDS amb els inflables sobre el reciclatge, la Deixalleria mòbil o la Calculadora de CO2.

FER UN COMENTARI

Introdueix el teu comentari
Introdueix el teu nom