Aquest mercat es realitza el primer i tercer dissabte del mes a la població de Barcelona (Barcelonès).
En aquest mercat es podran degustar elaboracions gastronòmiques de restaurants de la xarxa km0-Slow Food.
Els Mercats de la Terra són una xarxa internacional de mercats de pagesos únicament amb aliments BONS, NETS i JUSTOS, basats en els aliments locals de bona qualitat, de temporada, obtinguts amb processos tradicionals respectuosos amb el medi ambient i el treball de la terra, i que tinguin un preu just, tant per qui els compra com per qui els produeix.
Es tracta d’escurçar distàncies entre la terra i la taula. Per aquest motiu, en aquests mercats la pagesia presenta i ven directament els seus productes al consumidor. Amb el coneixement més profund del que comprem ens transformem en coproductors: per una banda, el consumidor és més conscient que significa viure de la pagesia; i per l’altra, es motiva els productors a fer-ho millor pel que fa a l’ús de tècniques que respectin el gust, la diversitat alimentària i el medi ambient.
Al llarg d’aquests darrers anys Slow Food Barcelona ha organitzat Mercats de la Terra ocasionals, com el de la Fira per la Terra, el de la Fira de Sant Ponç o el mercat del pagès mensuals organitzats per la Xarxa de Consum Solidari. L’objectiu, però, és aconseguir un Mercat de la Terra permanent com ja està implantat a Itàlia o altres llocs del món, organitzat d’una manera regular i que sigui reproduïble a la majoria de barris.
Ubicació: a la plaça de Bacardí.
Encara no hi ha ressenyes.